21 Ocak 2015 Çarşamba

Whatsapp Web Kurulumu Detaylı Anlatım

Whatsapp Web, an itibariyle Whatsapp uygulamasının browser üzerinden kontrol edilebilen bir versiyonu olarak yayınlanmaya başladı. Telefon yerine PC’den ve  klavyeden hızlıca mesajlaşmayı, resim ve video paylaşmayı sağlıyor. Şu an için sadece Google Chrome ile çalışmakta ve Apple harici bütün cihazları desteklemekte. Yakın bir zamanda da Apple cihazları için çıkacağı tahmin ediliyor.
  • Uygulamayı PC’den kontrol edebilmek için öncelikle telefonunuzda en son versiyon olmalı. Bunun için telefonunuzun Store uygulamasına giderek Whatsapp’i güncelleyin. Bazı Android cihazlarda güncelledikten sonra yeniden başlatmak da gerekebiliyor, bunu da deneyebilirsiniz.
Screenshot_2015-01-21-23-21-36
  • Daha sonra uygulamayı açıp uygulama menüsüne girerek “Whatsapp Web”i seçin. Sonrasında https://web.whatsapp.com/ adresine girerek telefonunuzdan bilgisayar ekranındaki QR kodunu okutun.
Screenshot_2015-01-21-23-21-59Screenshot (12)
  • Sonrasında Whatsapp üzerindeki bütün konuşmalarınız, browser’da belirecek ve mesajlaşmaya başlayabileceksiniz.
Sol üst köşede “Turn on desktop notifications” tıklayıp Chrome içerisinden izin verirseniz, Chrome vasıtasıyla yeni gelen mesajlarda ileti alabiliyorsunuz. Telefonda yazılan mesaj bilgisayarda, bilgisayarda yazılan mesajlar da telefon üzerinde aynı anda görüntülenebiliyor.

Hiç yorum yok: